Prostreno.cz

Kachna v rybízové omáčce

Kachna na sváteční stůl.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 788 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 2-2,5 kg kachny
  • 5 špetek soli
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce másla
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 300 ml dobrého červeného vína
  • 250 g rybízového kompotu
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Kachnu naporcujte na 8 dílů.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu a cukr.
  3. Do tohoto základu přidejte rajčatový protlak, víno a šťávu z kompotu. Přidejte osolené porce masa a koření. Pečte při 180 °C přibližně 2 hodiny.
  4. Maso vyndejte, do šťávy přidejte jíšku, podle potřeby osolte a chvíli povařte.
  5. Do scezené omáčky přidejte rybíz a rybízovou marmeládu, vložte zpět porce masa a prohřejete.
  6. Podávejte s brambory.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna v rybízové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat