Prostreno.cz

Dušené telecí

Telecí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 304 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g telecí kýty
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky bílého pepře
  • 2 ks cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 150 g míchané mražené zeleniny

Postup přípravy

  1. Telecí maso osolte, opepřete a opečte na rozpáleném oleji. Maso vyndejte, odložte na teplé místo a do výpeku přidejte jemně nakrájenou cibuli, papriky a duste 10 minut.
  2. Vložte zpět opečené maso, podlijte vývarem, přikryjte a duste, až je vše měkké.
  3. Měkké maso vyndejte a šťávu rozmixujte.
  4. Mraženou zeleninu povařte v páře 15 minut a podle potřeby dochuťte špetkou soli a bílým pepřem.
  5. Na talíře rozdělte ušené maso, zeleninu a přelijte šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat