Rajčatový salát s cibulkou
Česká klasika, která nejlépe chutná v létě, kdy mají rajčata sezónu.
-
10min
10min příprava
0min vaření
-
185 kJ / 44 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky2g
Ingredience na
- 700 g
rajčat
- 1 ks
větší cibule
- 1 lžíce
cukru
- 1 lžíce
oleje
- 4 lžíce
vody
- 2 lžíce
octa
-
sůl a pepř
Postup přípravy
- Omytá rajčata nakrájejte na měsíčky a vložte do salátové mísy.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a přidejte ji k rajčatům. Posypte pepřem.
- Ve sklence rozmíchejte ve vodě ocet, cukr, sůl, olej a tuto zálivku vlijte na směs rajčat a cibule. Salát promíchejte.
TIP:
Salát můžete posypat nadrobno posekanou pažitkou nebo petrželkou.