Prostreno.cz

Masové pirohy

Jako svačinka do školy nebo pro manžela do práce skvěle poslouží masové pirohy.

  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky10g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku
  • feferonky - dle chuti
  • 3 lžíce naložených rajčat
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 50 g sýr - nastrouhaný
  • 500 g hovězího masa - mletého
  • 5 ks žampionů - větší hlavičky
  • Na těsto
  • 300 g polohrubé mouky
  • 80 g čedaru - nastrouhaného
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 40 g másla
  • 140 ml mléka - teplého
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na těsto smíchejte, mléko přilejte po částech, pokud bude těsto dost řídké nedávejte všechno mléko. Těsto je měkké a lehce lepivé. Než připravíte náplň, nechte jej v chladu odpočinout.
  2. Na oleji osmažte cibulku, jakmile zesklovatí přidejte nadrcený česnek a feferonky. Chvíli orestujte, přidejte maso a koření. Maso rozdělte na malinké kousíčky, osmažte do zlatova. Přidejte rajčata a na nudličky nakrájené žampiony, lehce orestujte a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte nastrouhaný sýr a zamíchejte.
  3. Z těsta vyválejte placku cca 2 mm silnou, vykrájejte kolečka o průměru cca 8 cm, po okrajích potřete vejcem, do každého kolečka dejte čajovou lžičku náplně a spojte okraje. Vidličkou udělejte strukturu spoje, aby byl pevný.
  4. Potřete vejcem a pečte masové pirohyv předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut. Servírujte s pikantním dipem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové pirohy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat