Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Masová bábovka

lanvin
16hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

843 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky2g sacharidy9g bílkoviny

Bábovka z masa? Proč né :)

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg mletého masa
  • 2 ks cibule
  • 2 ks vajec
  • 1/2 skleničky smetany
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku s kukuřicí
  • 2 stroužky česneku
  • strouhanka dle potřeby
  • kapustové listy - množství podle velikosti formy
  • 1 lžíce čerstvé petrželové natě
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • sádlo na formu

Postup přípravy

  • Maso dobře vymíchejte se smetanou. Přidejte žloutky, prolisovaný česnek, orestovanou nakrájenou cibuli, hrášek s kukuřicí, petrželovou nať, sůl, pepř, majoránku a dobře promíchejte, podle potřeby přidejte strouhanku a nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh z bílků.
  • Formu vymažte sádlem a vyložte velkými listy kapusty, které předtím spařte vařící vodou. Naplňte masem. Dejte do větší nádoby s vodou. Tak, aby voda sahala minimálně do poloviny formy. Dejte do trouby a pečte 45 minut při 200°C.
TIP:

Nejlépe je použít vepřové maso, ale míchaným nebo drůbežím nic nezkazíte.

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

5 hlasů
40min 1430kJ 99 Kč
Žloutkové cukroví

Žloutkové cukroví

5 hlasů
1h a 15min 1740kJ 60 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

12 hlasů
1h a 50min 1017 kJ 306 Kč

Články nejen o vaření