Prostreno.cz

Pappardelle s omáčkou z Cranberries a ořechů

Těstoviny s Cranberrie omáčkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1015 kJ / 242 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy32g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 plátky toustového chleba
  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce sušených Cranberries - brusinek
  • 80 g vlašských ořechů
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 g tvarohu - s 20% tuku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 400 g širokých nudlí pappardelle
  • 250 g listového špenátu - mraženého
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Chléb nechte nasáknout mlékem. Cranberries a ořechy rozmixujte nebo rozdrťte.
  2. Otrhejte lístky máty a petrželky, česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo, vložte do mixéru a také rozmixujte.
  3. Přidejte změklý chléb, vývar, olivový olej a vše spolu s ořechy a brusinkami rozmělněte na hustou směs.
  4. Omáčku z brusinek a ořechů dejte do mísy, vmíchejte tvaroh, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Dejte do sklenice a až do použití uchovejte v chladu.
  5. Pappardelle povařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby zůstaly „al dente“, pevné na skus. Nechte roztát špenát, prohřejte jej se lžicí másla, osolte a opepřete.
  6. Odeberte asi 100 ml z vody, kde se vařily těstoviny. Slijte je, ale neproplachujte. Vodou z vaření rozřeďte s ořechovo-brusinkovou omáčku, prohřejte ji a promíchejte s těstovinami a špenátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pappardelle s omáčkou z Cranberries a ořechů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat