Prostreno.cz

Vánoční štola

Recept na klasickou vánoční štolu.

28.11.2012 lanvin
2h a 20min

1h a 30min příprava

50min vaření

1598 kJ / 381 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Na vál nasypte trochu mouky a do středu vytlačte důlek. Přidejte droždí, trochu mléka, cukr a vymíchejte lehké těsto. Nechte vykynout.
  2. Pak přidejtee zbytek mouky, zbytek mléka a na kousky nakrájené máslo. Důkladně zpracujte na pevné těsto.
  3. Pak nechte na teplém místě asi 20 minut kynout. Zatím smíchejte ostatní přísady a propracujte do těsta. Znovu nechte asi 30 minut kynout.
  4. Pak zformujte těsto do tvaru štoly (nebo do 3 malých štol).
  5. Koncem silnější vařečky, nebo ručně vytlačte 2 podélné žlábky.
  6. Položte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě při 180 °C asi 50 minut.
  7. Po vychladnutí štolu bohatě potřete rozpuštěným máslem a hustě posypte moučkovým cukrem.

TIP:

Suroviny jsou pro 2 kg štolu, štolu pečte 2-3 týdny před podáváním.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,23 g
  • Sacharidy:

    885,82 g
    • Cukry:

      259,96 g
  • Tuky:

    309,02 g
  • Vláknina:

    61,17 g

Aktivita pro spálení:

479 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení





Podobné recepty

Kynutá štola plněná americkými brusinkami

(11 hlasů)
1h a 35min
1179 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánoční štola

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba