Prostreno.cz

Dušené ryby

Ryby dušené s cherry rajčaty.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g ryby - cejn, kanic ap. á 400 g
  • 4 lžičky kvalitního oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného na tenké plátky
  • 300 g cherry rajčat - nakrájených na poloviny
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 200 ml rybího vývaru
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce malých černých oliv
  • 2 lžíce kapary
  • 3 lístky bazalky
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Do velké pánve dejte olej, nakrájený česnek, rajčata a chilli. Restujte za stálého míchání 2 minuty.
  2. K rajčatům přidejte máslo, osolené ryby, podlijte vývarem a odkryté duste 15-20 minut.
  3. Ryby opatrně vyndejte a uložte na teplé místo.
  4. Na pánev dejte nasekanou petrželku, kapary, nasekanou bazalku a povařte 5 minut.
  5. Ryby podávejte přelité rajčaty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené ryby

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat