Prostreno.cz

Filé na mrkvi

Rybí filé s mrkvovou kaší.

06.11.2012 lanvin
1h a 15min

25min příprava

50min vaření

477 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 160 °C.
  2. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte a uvařte ve vodě se dvěma lžícemi citrónové šťávy, 1 lžící citrónové kůry, špetkou soli a badyánem.
  3. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, potřete olejem a osolte je. Rybu vložte do vymazaného pekáčku kůži nahoru a pečte v troubě 20 minut.
  4. Po 20 minutách rybu otočte, pokapejte sójovou omáčkou, posypte zbývající citrónovou kůrou, pepřem, na filé položte snítky tymiánu a pečte ještě 10-15 minut.
  5. Uvařené brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo, 3 lžíce smetany a rozmačkejte na kaši.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,74 g
  • Sacharidy:

    196,90 g
    • Cukry:

      22,13 g
  • Tuky:

    237,51 g
  • Vláknina:

    69,00 g

Aktivita pro spálení:

114 kcal
14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Filé s červenou paprikou

(12 hlasů)
1h a 5min
619 kJ

Filé s višňovou chutí

(10 hlasů)
45min
294 kJ

Zapečené filé

(19 hlasů)
50min
769 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

rybí filé z tresky

82 kcal / 100g
B18 g
S0,1 g
T0,4 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filé na mrkvi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba