Prostreno.cz

Rybí filé s houbovou omáčkou

Filé s omáčkou z hub shiitake.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g rybího filé
  • 400 ml mléka
  • 4 špetky soli
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 150 g hub shiitaké
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice

Postup přípravy

  1. Rybí filé omyjte, zalijte mlékem a na chladném místě nechte hodinu odležet.
  2. Filé nakrájejte na porce, osolte, vložte do hrnce, podlijte vínem a duste 15 minut.
  3. Houby nakrájejte na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na oleji s másle s olejem, přidejte houby, podle chuti osolte, opepřete a poduste doměkka.
  4. Ve smetaně rozšlehejte mouku, hořčici a přilijte ji k houbám, povařte 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,83g
  • Sacharidy:

    171,87g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    229,75g
  • Vláknina:

    36,17g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí filé s houbami

(16 hlasů)
45min
533 kJ

Rybí filé s koriandrem

(10 hlasů)
40min
767 kJ

Ryba na červeném víně

(11 hlasů)
35min
948 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
16.05.2016
heenna
27.04.2016
moniika
26.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat