Prostreno.cz

Rybí filé s houbovou omáčkou

Filé s omáčkou z hub shiitake.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g rybího filé
  • 400 ml mléka
  • 4 špetky soli
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 150 g hub shiitaké
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice

Postup přípravy

  1. Rybí filé omyjte, zalijte mlékem a na chladném místě nechte hodinu odležet.
  2. Filé nakrájejte na porce, osolte, vložte do hrnce, podlijte vínem a duste 15 minut.
  3. Houby nakrájejte na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na oleji s másle s olejem, přidejte houby, podle chuti osolte, opepřete a poduste doměkka.
  4. Ve smetaně rozšlehejte mouku, hořčici a přilijte ji k houbám, povařte 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat