Prostreno.cz

Pečení pstruzi

Pstruzi s vinnou omáčkou s mandlemi.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 771 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjte a důkladně osušte. Zevně i uvnitř dobře osolte a opepřete.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  3. Ryby vyskládejte do pekáčku nebo zapékací mísy, na povrchu pstruhy několikrát diagonálně nařízněte a zářezy vyplňte plátky citrónu, pstruhy přelijte rozpuštěným máslem. Pečte odkryté 30-40 minut, podle velikosti pstruhů.
  4. V malé pánvi na 2 lžících másla opražte mandle až lehce zhnědnou. Přilijte víno a nasekanou petrželku. Vařte, až se omáčka z části zredukuje, omáčkou přelijte pstruhy. Pečte v troubě dalších 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,00g
  • Sacharidy:

    85,10g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    141,60g
  • Vláknina:

    10,80g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečení pstruzi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat