Prostreno.cz

Vepřový guláš se zeleninou

Guláš se zeleninou a knedlíčky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g vepřového masa
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks menší petržele
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks červené papriky
  • 150 g nakrájených žampiónů
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1,2 l vody
  • Na přílohu
  • 2 ks vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, maso a rajčata na kousky, papriku nakrájejte na proužky, oloupanou mrkev a petržel nastrouhejte.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  3. Přidejte maso, mletou papriku, kmín a restujte 5 minut. Zalijte vodou a vařte, až je maso skoro měkké.
  4. Přidejte rajčata, mrkev, petržel, papriku, žampióny a vařte, až je vše měkké.
  5. Vejce rozšlehejte se solí a malou skleničkou vody (120ml).
  6. Po částech přidávejte mouku a míchejte, přidejte změklé máslo a míchejte, až vznikne hladké těsto, které se nelepí na misku.
  7. Tvořte knedlíčky, které uvařte v osolené vodě.
  8. Na talíř dejte knedlíčky, přelijte gulášem a podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat