Prostreno.cz

Krkovička na černém pivu

Šťavnaté plátky vepřové krkovičky dušené s černým pivem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 4 ks cibule
  • 150 g anglické slaniny - plátky
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 100 ml černého piva
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky lehce naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Pekáček vymažte sádlem a vyložte anglickou slaninou.
  3. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a česnek na plátky, polovinu nasypte na slaninu.
  4. Na slaninu s cibulí a česnekem položte plátky masa a posypte zbytkem cibule s česnekem.
  5. Zalite černým pivem. Pečte v předehřáté troubě cca na 180 °C, přikryté, až bude maso téměř hotové, dopečte ho odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krkovička na černém pivu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat