Prostreno.cz

Vepřová krkovička s čepičkou

Maso, pórek, sýr a je s toho výborný oběd.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 951 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • 1,5 kg vepřové krkovice - může být i s kostí - nakrájejte a nasekejte asi na 10 řízků
  • 1 ks pórku
  • 250 g tvrdého sýra - eidam 30%
  • 1 kostka masoxu
  • sůl, pepř, červená mletá paprika
  • 125 g másla

Postup přípravy

  1. Krkovici naklepejte, jemně osolte, opepřete a skládejte na hluboký plech vedle sebe. Rozvařte masox v 250ml vody. Maso hustě posypejte nakrájeným pórkem (na kolečka). Sýrem nastrouhaným nahrubo zasypejte maso s pórkem.
  2. Posypejte červenou mletou paprikou a poklaďte na kousky nakrájeným máslem. Vše zalijte rozpuštěným masoxem. Plech zakryjte alobalem a dejte do trouby na 20minut při 250°C. Po dvaceti minutách opatrně odkryjte,POZOR NA PÁRU!, a pečte dál s podléváním. Pečte dokud není maso měkké a na povrchu se neutvoří krásná hnědá čepička. Podávejte a vařeným bramborem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,00g
  • Sacharidy:

    69,75g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    124,00g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 227 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová krkovice s ovocem

(10 hlasů)
35min
1144 kJ

Grilovaná krkovice

(16 hlasů)
45min
1127 kJ

Vepřová krkovice s jablky

(16 hlasů)
1h a 5min
899 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovička s čepičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat