Prostreno.cz

Polévka z růžičkové kapusty

Rychlá polévka plná vitamínů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 179 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 250 g růžičkové kapusty
  • 150 g kořenové zeleniny - čerstvé, nebo mražené
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1,2 l vody
  • 1 lžíce sypkého ochucovadla

Postup přípravy

  1. Oloupaný brambor nakrájejte na kostky, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na poloviny.
  2. Zeleninu i cibuli orestujte na másle, přidejte rozmačkaný česnek a zalijte vodou. Přidejte sypké ochucovadlo a vařte 10 minut.
  3. Přidejte vločky a vařte ještě 10 minut. Polévku podle chuti osolte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,62g
  • Sacharidy:

    123,70g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    106,06g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 42 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s rajčaty

(17 hlasů)

Špenátová omeleta

(31 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat