Prostreno.cz

Svíčková plněná špenátem

Sváteční plněná hovězí svíčková.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 1,3 kg hovězí svíčkové
  • 1 ks cibule - nakrájené na kostky
  • 6 lžic oleje
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 150 g nastrouhaného parmazánu
  • 3 lžíce sušených rajčat v oleji - jemně nasekaných
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících rozehřátého oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte natrhaný špenát, podle chuti osolte, opepřete a poduste 3 minuty.
  2. Odstavte z ohně a do špenátu vmíchejte nastrouhaný sýr a rajčata.
  3. Maso osolte, opepřete a pomocí nože vytvořte v mase “kapsu“, kterou naplňte připraveným špenátem.
  4. Na oleji maso opečte ze všech stran, dejte do menšího pekáčku, podlijte vývarem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 1 hodinu.
  5. Podávejte nakrájené na plátky, s dušenou zeleninou a rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Svíčková plněná špenátem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat