Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Svíčková na červeném víně

lanvin
16hlasů
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

571 kJ

energetická hodnota na 100g

230 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky8g sacharidy6g bílkoviny

Jemná svíčková s červeným vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 plátků vepřové svíčkové
  • 3 lžíce oleje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 stroužky česneku
  • Na omáčku
  • 800 g šalotky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml portského vína
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce maizeny
  • 3 lžíce švestkových povidel

Postup přípravy

  • Maso omyjte, osušte, pokrájejte na silnější plátky a trochu naklepte. Opékejte na horkém oleji z každé strany 5-8 min. do měkka. Osolte, okořeňte, vyjměte a udržujte teplé.
  • Do výpeku přidejte zbytek oleje, na osminky pokrájené šalotku, posekaný rozmarýn a tymián, česnek a krátce orestujte. Zalijte portským a červeným vínem a asi 15 min. duste.
  • Do omáčky přidejte maizenu rozpuštěnou v troše vody a švestková povidla. Dochuťte solí a pepřem.
Brokolicový salát se slaninou

Brokolicový salát se slaninou

1 hlas
30min 999kJ 120 Kč
Šátečky plněné jablky

Šátečky plněné jablky

1h a 15min 1072kJ 70 Kč

Podobné recepty

Vepřové kostky na víně

Vepřové kostky na víně

15 hlasů
45min 591 kJ 124 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 831 kJ 144 Kč
Medajlonky na červeném víně

Medajlonky na červeném víně

16 hlasů
35min 880 kJ 129 Kč
Losos na víně

Losos na víně

12 hlasů
50min 902 kJ 380 Kč
Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

10 hlasů
6h a 50min 638 kJ 200 Kč
Ryba na červeném víně

Ryba na červeném víně

11 hlasů
35min 979 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření