Prostreno.cz

Svíčková na červeném víně

Jemná svíčková s červeným vínem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 8 plátků vepřové svíčkové
  • 3 lžíce oleje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 stroužky česneku
  • Na omáčku
  • 800 g šalotky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml portského vína
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce maizeny
  • 3 lžíce švestkových povidel

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, pokrájejte na silnější plátky a trochu naklepte. Opékejte na horkém oleji z každé strany 5-8 min. do měkka. Osolte, okořeňte, vyjměte a udržujte teplé.
  2. Do výpeku přidejte zbytek oleje, na osminky pokrájené šalotku, posekaný rozmarýn a tymián, česnek a krátce orestujte. Zalijte portským a červeným vínem a asi 15 min. duste.
  3. Do omáčky přidejte maizenu rozpuštěnou v troše vody a švestková povidla. Dochuťte solí a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Svíčková na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat