Prostreno.cz

Hovězí s chřestem

Chutná hovězí svíčková s chřestem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 619 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 350 g zeleného chřestu
  • 1 ks velké červené cibule
  • 300 g hovězí svíčkové
  • 30 g nasekaných pistácií
  • 2 snítky čerstvého estragonu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml sójové smetany

Postup přípravy

  1. Chřest ve spodní části oloupejte a nakrájejte na 3cm kousky. Cibuli nakrájejte na plátky, maso nakrájejte na proužky. Estragon nadrobno nasekejte.
  2. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět, přidejte pistácie, chřest, zalijte vínem a duste až se víno zredukuje. Přilijte vývar a sójovou smetanu a přiveďte k varu.
  3. Vařte 5 minut, ochuťte solí a pepřem a přidejte estragon. Na jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, přidejte maso, posypte solí a pepřem a orestujte. Maso promíchejte s chřestem a podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat