Prostreno.cz

Filé na zelenině

Dietní oběd nebo večeře z rybího filé a zeleniny.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 537 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg filé z bílé ryby
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1 ks limetky
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce oleje - nebo másla
  • 2 lžíce másla - na přípravu zeleniny
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru - bez listů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 150 ml vody

Postup přípravy

  1. Filé rozdělte na porce, osolte a obalte v mouce.
  2. Na rozehřátém másle nebo oleji filé zvolna opečte.
  3. Na jiné pánvi s rozehřátým máslem orestujte očištěnou zeleninu, nakrájenou na proužky.
  4. Přidejte nasekaný česnek, bobkový list, vinný ocet a vodu.
  5. Zeleninu duste odkrytou, až se tekutiny zredukují na minimum a zelenina je měkká.
  6. Podle chuti osolte.

TIP:

Rybu můžete podávat i studenou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat