Prostreno.cz

Játra na sherry

Rychle připravený oběd z vepřových jater.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g vepřových jater
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 150 ml sherry
  • 1 krajíc chleba
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na kousky a orestujte je doměkka na 2 lžících sádla.
  2. Rozdrobený chleba namočte do sherry.
  3. Oloupanou cibuli nechte zesklovatět na 1 lžíci sádla, podlijte sherry s rozmáčeným chlebem a duste 15 minut.
  4. Játra osolte, opepřete, přelijte omáčkou z sherry a podávejte - nejlépe s chlebem.

TIP:

Sherry je posílené víno vyráběné z bílých hroznů pěstovaných ve španělské Andalusii. Charakteristickou chuť dodává sherry kombinace zdejšího klimatu, křídové půdy, která vstřebává slunce a zároveň zadržuje vlhkost, a dále speciální postup zrání – systém zvaný solera.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,60g
  • Sacharidy:

    137,00g
    • Cukry:

      20,20g
  • Tuky:

    107,05g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra na červeném víně

(8 hlasů)
30min
468 kJ

Vepřová játra na víně

(9 hlasů)
45min
702 kJ

Játra na červeném víně

(6 hlasů)
40min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na sherry

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat