Prostreno.cz

Játra na červeném víně

Játra na bílém víně a šalotce.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 341 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g kuřecích jater
  • 6 ks šalotek
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 5 lžic octa balsamico
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra a nakrájenou šalotku orestujte na oleji s máslem. Orestovaná játra vyndejte na talíř.
  2. Na pánev k šalotce přidejte nasekaný rozmarýn a cukr, nechte cukr lehce zkaramelizovat, přidejte ocet, vývar, víno a omáčku za stálého míchání zredukujte na polovinu.
  3. Hotovou omáčku osolte, opepřete, do omáčky vložte játra a prohřejte je.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na červeném víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat