40min
15min příprava
25min vaření
326 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky7g sacharidy4g bílkoviny
Játra na bílém víně a šalotce.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 g
kuřecích jater
6 ks
šalotek
2 lžíce
oleje
2 lžíce
másla
1 snítka
rozmarýnu
1 lžíce
hnědého cukru
5 lžic
octa balsamico
150 ml
bílého suchého vína
150 ml
kuřecího vývaru
2 špetky
soli
3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
Očištěná játra a nakrájenou šalotku orestujte na oleji s máslem. Orestovaná játra vyndejte na talíř.
Na pánev k šalotce přidejte nasekaný rozmarýn a cukr, nechte cukr lehce zkaramelizovat, přidejte ocet, vývar, víno a omáčku za stálého míchání zredukujte na polovinu.
Hotovou omáčku osolte, opepřete, do omáčky vložte játra a prohřejte je.