Prostreno.cz

Plátky roštěné na cibuli

Plátky hovězí roštěné dušené s brambory, cibulí a rajčaty.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězí roštěné
  • 3 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g hladké mouky
  • 300 g brambor
  • 2 ks rajčat
  • 5 snítek zelené petrželky
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 5 lžic hovězího vývaru - na přípravu cibulky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Roštěnky naklepejte, na krajích nařízněte, opepřete, osolte a obalte v mouce. Na pánvi s rozehřátým olejem je zprudka opečte, aby se zatáhly. Roštěnky podlijte polovinou vývaru a zakryté duste.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli, kterou si v hrnci na oleji orestujte s rozetřeným česnekem a natrhanou petrželkou. Cibulku podlijte 5 lžícemi vývaru a chvíli poduste.
  3. Nakrájejte na kolečka rajčata a oloupané brambory.
  4. Na podušenou cibulku naskládejte plátky roštěné (přilijte i výpek), na roštěnou naskládejte kolečka rajčat a na ně dejte plátky brambor.
  5. Podle chuti okořeňte sladkou paprikou, zalijte zbývajícím vývarem a duste do měkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plátky roštěné na cibuli

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat