Prostreno.cz

Telecí česnekové plátky

Jednoduchý a chutný oběd z telecího masa.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
  2. Rajčata překrojte, uložte na plech řeznou stranou nahoru, osolte, opepřete, pokapejte olejem a pečte v troubě přibližně 20 minut.
  3. Toustový chléb rozdrobte do mísy, přidejte 4 lžíce oleje, česnek a dobře promíchejte. Směs dejte na pánev a restujte 4-5 minut.
  4. Na jiné pánvi s rozehřátým olejem opečte telecí steaky z každé strany 1-2 minuty. Maso dejte na talíř a zakryjte folií.
  5. Steaky osolte, opepřete a podávejte posypané orestovaným toastovým chlebem a pečenými rajčaty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,80g
  • Sacharidy:

    130,50g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    113,48g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí řízky

(11 hlasů)
40min
1109 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
839 kJ

Telecí špízy

(12 hlasů)
45min
663 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí česnekové plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat