Prostreno.cz

Ledvinky na červeném víně

Jednoduchý recept na přípravu ledvinek.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g ledvinek - hovězích, telecích nebo vepřových
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 150 ml červeného vína - nejlépe Madeira
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička škrobové moučky - nebo 2 lžíce strouhaného chleba
  • 3 špetky soli
  • 1 hrst nasekané hladkolisté petrželky

Postup přípravy

  1. Ledvinky zbavte tuku a žilek, dobře omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky.
  2. Na másle nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte ledvinky, během 2 minut je osmahněte a jakmile zesvětlají, podlijte je červeným vínem, okořeňte bílým pepřem a poduste.
  3. Nakonec zahustěte lžičkou škrobu nebo strouhaným chlebem. Solte až před podáváním.
  4. Podávejte s rýží, posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,40g
  • Sacharidy:

    168,90g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    88,85g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí ledvinky na víně

(7 hlasů)
2h a 0min
685 kJ

Vepřové ledvinky na slanině

(9 hlasů)
1h a 20min
551 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ledvinky na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat