Prostreno.cz

Jehněčí kýta na cibuli a tymiánu

Velikonoční jehněčí kýta.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 3h a 50min

    25min příprava

    3h a 25min vaření

  • 916 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Připravte si náplň, otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte. Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
  2. Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, přidejte olivový olej a na oleji ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
  4. Poté maso vyndejte na talíř a do kastrolu nasypte cibuli a deset minut opékejte doměkka. Přidejte tymián, osolte, opepřete a na cibuli položte jehněčí maso.
  5. Přilijte víno. Přiklopte, dejte do trouby a pečte tři hodiny.
  6. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,30g
  • Sacharidy:

    164,00g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    306,63g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
786 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta na cibuli a tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat