Prostreno.cz

Hráškový krém z mraženého hrášku​

Hráškový krém vám zachutná nejen jako první chod. V létě, z čerstvého hrášku, poslouží také jako výtečná lehká večeře.

20.04.2013 Sharllot
35min

5min příprava

30min vaření

446 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci si z másla a mouky připravte světlou jíšku. Za stálého šlehání do jíšky přilejte vývar. Osolte a dále vařte asi 15-20 minut.
  2. Do polévky přilejte mléko a až začne znovu vařit, přidejte hrášek a vařte dokud není měkký - to u mraženého trvá asi 5 minut, u čerstvého asi 10 minut. Polévku odstavte z plotny a ponorným ručním mixérem vše rozmixujte do hladka. Chcete-li, aby byl krém bez hrudek, můžete ho ještě zcedit přes jemný cedník.
  3. Na závěr přidejte do polévky smetanu a znovu prohřejte. Je-li potřeba dochuťte solí a čerstvým mletým pepřem.
  4. Hráškový krém servírujte se skořicí, kuličkami hrášku, chlebovými krutonky a snítkem bazalky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,05 g
  • Sacharidy:

    299,74 g
    • Cukry:

      41,05 g
  • Tuky:

    117,18 g
  • Vláknina:

    28,81 g

Aktivita pro spálení:

553 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka hráškový krém​

(40 hlasů)
35min
445 kJ

Hrášková polévka

(17 hlasů)
40min
213 kJ

Hrášková polévka s kuřecím masem

(12 hlasů)
40min
260 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hrášek

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T0,3 g

drůbeží játra

167 kcal / 100g
B25 g
S1 g
T4 g

sůl a pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hráškový krém z mraženého hrášku​

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba