Prostreno.cz

Chřestový krém

Jemná polévka z bílého chřestu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 270 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g bílého chřestu
  • 2 ks větších brambor
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání Olma 33% - nebo De Luxe Kunín 40%
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Ve vývaru uvařte brambory nakrájené na kostičky. Chřest oloupejte a spodní cca čtvrtinu odlomte, bývá dřevnatá.
  2. Zbytek nakrájejte a dejte na 10 minut povařit. „Hlavičky“ chřestu schovejte k dozdobení, jsou křehké a uvaří se rychle.
  3. Polévku rozmixujte, případně přeceďte, dochuťte solí, pepřem a dozdobte na másle osmaženými hlavičkami chřestu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,30g
  • Sacharidy:

    94,30g
    • Cukry:

      11,53g
  • Tuky:

    125,86g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 64 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Chřestová polévka

(19 hlasů)
35min
502 kJ

Chřestová polévka s kerblíkem

(10 hlasů)
50min
292 kJ

Chřestový krém s vejci

(10 hlasů)
40min
353 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

moniika
19.03.2016
heenna
30.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat