Prostreno.cz

Telecí játra na zázvoru

Restovaná játra se zázvorem, cibulí a česnekem.

15.05.2013 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

595 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, česnek nasekejte najemno.
  2. Na oleji orestujte cibuli, česnek, přidejte zázvor a promíchejte.
  3. K cibuli a česneku přidejte játra, chilli a kmín, játra restujte zprudka z každé strany přibližně 4-8 minut, podle velikosti plátků.
  4. Podlijte troškou vývaru a na silnějším ohni duste doměkka, přibližně 5-10 minut. Solte až nakonec, aby játra neztvrdla.

TIP:

Na tento recept můžete použít i králičí játra.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,06 g
  • Sacharidy:

    54,98 g
    • Cukry:

      12,42 g
  • Tuky:

    85,83 g
  • Vláknina:

    7,09 g

Aktivita pro spálení:

455 kcal
56

minut jízdy na kole

43

minut běhu

135

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
567 kJ

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
808 kJ

Kuřecí játra s cibulkou

(7 hlasů)
30min
723 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na zázvoru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba