Prostreno.cz

Králík s řapíkatým celerem

Králík v zakysané smetaně.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 250 g prorostlé slaniny
  • 2 ks cibule
  • 250 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 5 špetek soli
  • 250 ml zakysané smetany
  • 3 snítky nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Králíka rozdělte na jednotlivé porce, důkladně prošpikujte slaninou, osolte, pokmínujte a potřete kysanou smetanou s prolisovaným česnekem. Nechte do druhého dne proležet v lednici.
  2. Na zbylé slanině a nakrájené cibuli králíka pečte pod poklicí asi 1 hodinu. Pak přidejte řapíkatý celer nakrájený na drobné kousky, nasekanou petrželku a pečte ještě 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík s řapíkatým celerem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat