Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečený králík

lanvin
4hlasy
Hodnotit

1h a 35min

15min příprava

1h a 20min vaření

578 kJ

energetická hodnota na 100g

170 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky1g sacharidy8g bílkoviny

Králík pečený s hořčicovou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg králíka
  • 3 lžíce hořčice
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml 33% smetany
  • 5 lžic oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  • V pekáčku rozehřejte olej a orestujte naporcované, osolené a opepřené králičí maso.
  • Králíka ze všech stran potřete důkladně hořčicí, zalijte bílým vínem a ve středně teplé troubě duste asi hodinu doměkka.
  • Upečeného králíka dejte na teplou mísu a do pekáče přilijte smetanu, do které „seškrábněte“ připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Omáčku povařte na silnějším ohni, až začne houstnout. Vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka přelijte.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Králík na smetaně a hořčici

Králík na smetaně a hořčici

18 hlasů
2h a 55min 816 kJ 150 Kč
Králík se sušenými švestkami

Králík se sušenými švestkami

11 hlasů
1h a 35min 1252 kJ 210 Kč
Králík se sušenými bylinkami

Králík se sušenými bylinkami

5 hlasů
1h a 30min 452 kJ 195 Kč
Králík na bazalce

Králík na bazalce

6 hlasů
1h a 25min 552 kJ 210 Kč
Králík na houbách

Králík na houbách

9 hlasů
1h a 30min 547 kJ 220 Kč
Králík na divoko

Králík na divoko

12 hlasů
1h a 30min 458 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření