Prostreno.cz

Jehněčí guláš s ředkvičkou

Jehněčí maso s jarní zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g jehněčí kýty nebo plece - nakrájené na kostky
  • 2 ks jemně nakrájené cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 300 g oloupaných brambor - nakrájených na čtvrtky
  • 150 g baby karotky
  • 100 g zeleného hrášku
  • 1 svazek ředkviček - omytých a překrojených na polovinu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, maso a restujte ze všech stran.
  2. Přidejte mouku, promíchejte, podlijte vývarem, vínem a duste, až je maso skoro měkké.
  3. Přidejte baby karotku, brambory, ředkvičku, hrášek a tymián. Duste, až je vše měkké.
  4. Nakonec vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Tymián před podáváním vyndejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,40g
  • Sacharidy:

    233,40g
    • Cukry:

      17,73g
  • Tuky:

    27,61g
  • Vláknina:

    51,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Jelení guláš s houbami

(19 hlasů)
1h a 20min
653 kJ

Guláš z mletého masa

(18 hlasů)
60min
546 kJ

Guláš s lečem

(13 hlasů)
60min
628 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš s ředkvičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat