Prostreno.cz

Guláš s lečem

Jemný guláš z vepřového masa.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 628 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g vepřového masa
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 350 g leča - 1 sklenička
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 100 g smetanového sýra
  • 1 ks červené papriky
  • 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostky a orestujte ji v kastrolu na sádle. Přidejte vepřové maso nakrájené na kostky. Maso ze všech stran opečte, osolte a opepřete. Přidejte lečo, zamíchejte a přilijte vývar. Přikryjte a duste až je maso měkké.
  2. Když je maso téměř měkké, přidejte na proužky nakrájenou papriku a sýr. Duste ještě 10 minut. Sýr dodá omáčce jemnější chuť.
  3. Podávejte s knedlíkem, těstovinou nebo rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,79g
  • Sacharidy:

    101,06g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    160,85g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Krůtí guláš s mandlemi

(14 hlasů)
1h a 10min
588 kJ

Vepřový guláš s rajčaty

(12 hlasů)
60min
402 kJ

Fazolový guláš

(16 hlasů)
55min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Guláš s lečem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat