Prostreno.cz

Kmínová polévka s houbami

Polévka s houbami a zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 334 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 250 g čerstvých hub, nebo žampiónů - nakrájených na tenké plátky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 ks středně velkých mrkví - nakrájených podélně na čtvrtky, pak na 1 cm kousky
  • 1,3 l kuřecího vývaru
  • 1 ks červené cibule - velmi jemně nakrájené
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 4 plátky tmavého chleba
  • 120 ml zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Na rozehřáté máslo dejte kmín a míchejte 1 minutu.
  2. Přidejte houby a poduste 5 minut, přidejte mrkev a vývar, přikryjte a vařte 15 minut. Ochuťte solí a pepřem.
  3. V misce promíchejte cibuli s vinným octem.
  4. Polévku podávejte se zakysanou smetanou, cibulkou a tmavým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,34g
  • Sacharidy:

    186,10g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    129,20g
  • Vláknina:

    47,10g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Žampiónová polévka

(15 hlasů)
35min
172 kJ

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
277 kJ

Houbová polévka

(28 hlasů)
45min
214 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kmínová polévka s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat