Prostreno.cz

Makrela s angreštovou omáčkou

Ryba s pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 452 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 6 porcí makrely - á 180 g
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek mletého pepře
  • 150 ml bílého vína - nebo jablečné šťávy
  • Na omáčku
  • 600 g angreštu
  • 100 ml vody
  • 2 ks proužků citrónové kůry
  • 2-3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Filé rozložte do zapékací misky, posypte solí a pepřem, nalijte víno nebo jablečnou šťávu a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  2. Do hrnce se silným dnem dejte angrešt, cukr, citrónovou kůru a zázvor. Podlijte vodou a angrešt poduste 15 minut.
  3. Podušený angrešt propasírujte přes síto. V malém množství vody rozmíchejte škrob a přidejte k angreštu. Povařte 5 minut.
  4. Rybu podávejte přelitou angreštovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,10g
  • Sacharidy:

    290,10g
    • Cukry:

      110,20g
  • Tuky:

    18,10g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
475 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
891 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
897 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela s angreštovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat