55min
15min příprava
40min vaření
376 kJ
energetická hodnota na 100g
150 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky6g sacharidy6g bílkoviny
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
6 porcí
makrely
- á 180 g
6 špetek
soli
6 špetek
mletého pepře
150 ml
bílého vína
- nebo jablečné šťávy
Na omáčku
600 g
angreštu
100 ml
vody
2 ks
proužků citrónové kůry
2-3 lžíce
krystalového cukru
1 lžíce
čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 lžíce
kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Filé rozložte do zapékací misky, posypte solí a pepřem, nalijte víno nebo jablečnou šťávu a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
Do hrnce se silným dnem dejte angrešt, cukr, citrónovou kůru a zázvor. Podlijte vodou a angrešt poduste 15 minut.
Podušený angrešt propasírujte přes síto. V malém množství vody rozmíchejte škrob a přidejte k angreštu. Povařte 5 minut.
Rybu podávejte přelitou angreštovou omáčkou.