Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Makrela s angreštovou omáčkou

lanvin
9hlasů
Hodnotit

55min

15min příprava

40min vaření

420 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky9g sacharidy7g bílkoviny

Ryba s pikantní omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 porcí makrely - á 180 g
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek mletého pepře
  • 150 ml bílého vína - nebo jablečné šťávy
  • Na omáčku
  • 600 g angreštu
  • 100 ml vody
  • 2 ks proužků citrónové kůry
  • 2-3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  • Filé rozložte do zapékací misky, posypte solí a pepřem, nalijte víno nebo jablečnou šťávu a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  • Do hrnce se silným dnem dejte angrešt, cukr, citrónovou kůru a zázvor. Podlijte vodou a angrešt poduste 15 minut.
  • Podušený angrešt propasírujte přes síto. V malém množství vody rozmíchejte škrob a přidejte k angreštu. Povařte 5 minut.
  • Rybu podávejte přelitou angreštovou omáčkou.
Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Makrely na zázvoru

Makrely na zázvoru

11 hlasů
40min 499 kJ 89 Kč
Makrela v hořčičné omáčce

Makrela v hořčičné omáčce

15 hlasů
60min 898 kJ 94 Kč
Makrela na víně

Makrela na víně

15 hlasů
55min 854 kJ 160 Kč
Makrela na bílém víně

Makrela na bílém víně

12 hlasů
60min 523 kJ 211 Kč
Plněné makrely

Plněné makrely

10 hlasů
45min 1058 kJ 211 Kč
Makrela s celerovou omáčkou

Makrela s celerovou omáčkou

6 hlasů
1h a 10min 851 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření