Prostreno.cz

Kachna na višních

Kachna s netradiční omáčkou.

24.06.2013 lanvin
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

310 kJ / 74 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Naporcovanou kachnu osolte a opepřete. V misce smíchejte polovinu portského vína, jednu nakrájenou cibuli a snítku tymiánu. V této směsi nechte maso marinovat po dobu dvou hodin.
  2. Maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu, nebo až je maso měkké.
  3. Mezitím si připravte višňovou omáčku. V hrnci zahřejte máslo s olivovým olejem a orestujte zbývající cibuli, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  4. Vmíchejte víno, zbývající tymián, višně a duste deset minut, nebo dokud ovoce nezměkne. Ochuťte solí a pepřem.
  5. Kachnu podávejte s horkou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,80 g
  • Sacharidy:

    214,90 g
    • Cukry:

      125,00 g
  • Tuky:

    214,77 g
  • Vláknina:

    41,00 g

Aktivita pro spálení:

74 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna

(24 hlasů)
1h a 45min
260 kJ

Kachna plněná houbami

(5 hlasů)
2h a 10min
212 kJ

Kachna s houbami

(5 hlasů)
1h a 50min
159 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Vepřový guláš s knedlíkem

1h a 30min
(3 hlasů)

Francouzská cibulová polévka

1h a 30min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna na višních

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba