Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kachna na višních

lanvin
7hlasů
Hodnotit

1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

701 kJ

energetická hodnota na 100g

390 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy16g bílkoviny

Kachna s netradiční omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2,5 kg kachny
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 ml portského vína
  • 2 ks nakrájené cibule
  • 3 snítky tymiánu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 600 g višní - nebo třešní

Postup přípravy

  • Naporcovanou kachnu osolte a opepřete. V misce smíchejte polovinu portského vína, jednu nakrájenou cibuli a snítku tymiánu. V této směsi nechte maso marinovat po dobu dvou hodin.
  • Maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu, nebo až je maso měkké.
  • Mezitím si připravte višňovou omáčku. V hrnci zahřejte máslo s olivovým olejem a orestujte zbývající cibuli, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Vmíchejte víno, zbývající tymián, višně a duste deset minut, nebo dokud ovoce nezměkne. Ochuťte solí a pepřem.
  • Kachnu podávejte s horkou omáčkou.
Dezert s ricottou a mangem

Dezert s ricottou a mangem

30min 422kJ 150 Kč

Podobné recepty

Pečená kachna

Pečená kachna

22 hlasů
1h a 45min 662 kJ 160 Kč
Kachna plněná houbami

Kachna plněná houbami

5 hlasů
2h a 10min 607 kJ 200 Kč
Kachna s houbami

Kachna s houbami

4 hlasy
1h a 50min 706 kJ 240 Kč
Kachna na olivách

Kachna na olivách

6 hlasů
1h a 55min 767 kJ 200 Kč
Kachna v rybízové omáčce

Kachna v rybízové omáčce

9 hlasů
3h a 0min 647 kJ 220 Kč
Kachna s jablky

Kachna s jablky

8 hlasů
2h a 50min 699 kJ 210 Kč

Články nejen o vaření