Prostreno.cz

Kachna plněná houbami

Pečená kachna nejen na sváteční stůl.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 10min

    20min příprava

    1h a 50min vaření

  • 632 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jemně nasekaný tymián, 5 špetek soli, pepř a prolisovaný česnek promíchejte a důkladně vetřete (i zevnitř) do omyté kachny. Kachnu zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  2. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle. Přidejte očištěné, nakrájené žampióny, lehce osolte a duste 15 minut. Do vychladlých žampiónů přidejte nakrájenou petrželku. Připravenou nádivkou naplňte kachnu. Zadní nohy kachny svažte potravinovou nití. Kachnu dejte do pekáčku a podlijte sklenicí vody. Pokud vám zbyde nádivka, položte ji v pekáčku vedle kachny.
  3. Pečte při 190°C asi 90 minut nebo až je kachna měkká. Kachnu můžete upéct i pečícím rukávum. Podávejte s kuskusem nebo knedlíkem a zelím.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna plněná houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat