Prostreno.cz

Letní ovocná polévka

Polévka s červeným vínem - pouze pro dospělé.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 370 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy15g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg směsi ovoce - maliny, rybíz, jahody, třešně, višně
  • 500 ml červeného vína - nebo ovocné šťávy
  • 50-100 g pískového cukru - podle sladkosti ovoce
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce rumu

Postup přípravy

  1. Svařte ovocnou šťávu nebo červené víno s cukrem.
  2. Přidejte ovoce a nechte projít varem.
  3. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte k ovoci, míchejte, až začne polévka houstnout.
  4. Dochuťte citrónovou šťávou a rumem.
  5. Podávejte teplé, nebo studené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,70g
  • Sacharidy:

    208,40g
    • Cukry:

      101,00g
  • Tuky:

    1,50g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z jahod

(11 hlasů)
40min
764 kJ

Višňová polévka

(16 hlasů)
30min
533 kJ

Třešňová polévka

(8 hlasů)
35min
868 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Letní ovocná polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat