Prostreno.cz

Vepřová mňamka se smetanovými brambory

Šťavnaté vepřové maso s výtečnými smetanovými bramborami bude jiště i váš oblíbený recept.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 557 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g vepřové plece
  • 2 ks vajec
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • vývar - možno použít i z kostky, ale lepší je si ho udělat
  • Na přílohu
  • 500 g brambor
  • 1 kelímek smetany
  • olej

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte maso, pokud ho nemáte naporcované, nakrájejte na plátky. A připravte si směs a to z vajec, prolisovaného česneku a dochuťte solí, pepřem a chili. Maso vůbec nekořeňte. A maso dejte do připravené směsi, aby všechny kousky byly omarinované a vložte do ledničky.
  2. Dále si nakrájejte na drobno cibuli, kterou si zpěňte na oleji a poté na cibulku přidejte maso. Maso nechte zatáhnout a pokud je osmahnuté z obou stran, podlévejte vývarem a duste doměkka.
  3. Brambory si omyjte a nakrájejte na kolečka i se slupkou. A dejte je do vymazaného pekáčku, můžete použít olej, osolte, opepřete a dejte do předehřáté trouby. Asi na deset minut, aby měly hezkou barvičku a poté je zalijte smetanou a pečte dál dokud nejsou hotové.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová mňamka se smetanovými brambory

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat