Prostreno.cz

Vepřová pečeně s hruškou

Skvělá vepřová pečeně netradičně.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 803 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 2 lžíce majoránky
  • 3 ks hrušky
  • 1/2 ks citrónu
  • 1/2 skleničky medu
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 4 lístky naťového celeru

Postup přípravy

  1. Omytou pečeni posypte solí, majoránkou a paprikou. Opečte ze všech stran na větší pánvi na oleji. Pečeni i s olejem vložte do pekáčku a pečte 60 minut na 190°C .
  2. Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a pokapejte citrónovou šťávou. Na pánvi opatrně ohřejte med a hrušky v medu "opečte". Upečenou pečeni nakrájejte na porce.
  3. Na talířích dejte na maso porci hrušek a ozdobte lístky celeru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s hruškou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat