Prostreno.cz

Tuňák s brokolicí

Jemné rybí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 323 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks steaků z tuňáka - á 180 g
  • 80 ml olivového oleje
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 ks červené cibule - jemně nakrájené
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájené
  • 1 ks nakrájeného stonku celeru
  • 3 hrsti brokolice - nakrájené
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 10 ks kaparů
  • 1 hrst rozinek
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička škrobu

Postup přípravy

  1. Na části oleje orestujte cibuli, česnek, přidejte brokolici, celer, pomerančovou šťávu a vše poduste 10 minut.
  2. Přidejte kapary, rozinky a nakonec 3 lžíce červeného vinného octa smíchaného s 1 lžičkou škrobu a poduste ještě 5 minut.
  3. Na jiné pánvi na oleji opečte steaky tuňáka posypané oreganem.
  4. Opečené steaky osolte a podávejte s připravenou brokolicí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,87g
  • Sacharidy:

    304,77g
    • Cukry:

      78,40g
  • Tuky:

    112,97g
  • Vláknina:

    54,40g

Aktivita pro spálení: 77 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Tuňák s rajčaty a kapary

(13 hlasů)
25min
397 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
712 kJ

Jarní tuňák

(7 hlasů)
45min
569 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat