Prostreno.cz

Tuňákové koule

Tuňák je vhodný nejen na pomazánku. Zkuste tento recept a připravte si výtečné tuňákové koule. Pochutnáte si.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 717 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy27g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 skleničky vařené rýže
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě - asi 185 g
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 ks vejce
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • olej
  • listy hlávkového salátu

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte nakrájenou cibuli. V míse smíchejte rýži, tuňáka bez šťávy, orestovanou cibuli, zázvor, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Dochuťte solí, pepřem a přidejte vejce. Dobře promíchejte.
  2. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvořte menší koule. Smažte na oleji ze všech stran max. 10 minut. Nechte okapat na ubrousku. Podávejte na listech hlávkového salátu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňákové koule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat