Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněná jehněčí kýta

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

718 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky2g sacharidy8g bílkoviny

Jehněčí maso a různé rolády patří na velikonoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg vykostěné jehněčí kýty
  • 100 g másla
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 ks vajec
  • 150 g žampiónů
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 ks menší sterilované červené kapie
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli - na maso
  • 2 špetky soli - do nádivky

Postup přípravy

  • V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění.
  • Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí. Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
  • Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
  • Při pečení maso obracejte a polévejte šťávou. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla. Podávejte s opečenými bramborami.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Dušené jehněčí s mangem

Dušené jehněčí s mangem

8 hlasů
1h a 30min 568 kJ 330 Kč
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

9 hlasů
5h a 0min 598 kJ 450 Kč
Dušené jehněčí maso

Dušené jehněčí maso

6 hlasů
1h a 30min 458 kJ 180 Kč
Pečená jehněčí kolena

Pečená jehněčí kolena

13 hlasů
2h a 0min 646 kJ 300 Kč
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Jehněčí s pomerančovou kůrou

10 hlasů
3h a 20min 631 kJ 290 Kč
Jehněčí kostky dušené

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 453 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření