Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé rolády patří na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 718 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky13g

Ingredience na

  • 1,5 kg vykostěné jehněčí kýty
  • 100 g másla
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 ks vajec
  • 150 g žampiónů
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 ks menší sterilované červené kapie
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli - na maso
  • 2 špetky soli - do nádivky

Postup přípravy

  1. V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí. Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
  3. Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
  4. Při pečení maso obracejte a polévejte šťávou. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla. Podávejte s opečenými bramborami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat