Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé rolády patří na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(12 hlasů)
03.04.2012 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

373 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí. Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
  3. Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
  4. Při pečení maso obracejte a polévejte šťávou. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla. Podávejte s opečenými bramborami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,90 g
  • Sacharidy:

    173,46 g
    • Cukry:

      14,14 g
  • Tuky:

    166,57 g
  • Vláknina:

    53,00 g

Aktivita pro spálení:

89 kcal
11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
462 kJ

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
171 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
579 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

vývar zeleninový sypký

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

sterilovaný hrášek

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba