Prostreno.cz

Houbový guláš

Guláš ze směsi lesních hub a žampiónů.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 301 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g žampiónů
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 300 g směsi čertvých hub
  • 150 g lišek
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 130 ml suchého bílého vína
  • 250 g kysané smetany
  • 2 lžíce kopru - nasekaného
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
  2. Očištěné větší houby překrojte na polovinu, menší ponechte vcelku.
  3. Oloupanou okurku nakrájejte podélně na čtvrtky, odstraňte semínka a nakrájejte na 2 cm kousky.
  4. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem orestujte cibuli a česnek, přidejte houby a restujte tak 5 minut.
  5. Zalijte bílým vínem, přiveďte k varu a duste přibližně 20 minut.
  6. Asi 5 minut před koncem dušení přidejte okurku.
  7. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, citrónovou kůru, dochuťte solí, pepřem a podávejte posypané koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbový guláš

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat