Prostreno.cz

Zeleninová polévka s kroupami z pořadu Když vaří táta

Zdravá zeleninová polévka s poněkud opomíjenou zavářkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 312 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150 g krup - propláchnutých
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat - á 400 g
  • 100 g bílého zelí
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Zeleninu pokrájejte, na čtvrtkolečka mrkev a řapíkatý celer, cibuli nadrobno, zelí na větší kousky.
  2. Na oleji restujte cibuli, pak ostatní zeleninu.
  3. Zalijte vše vývarem, přidejte kroupy a vařte přibližně 15 minut, až bude vše měkké.
  4. Přidejte rajčata, tymián, osolte, opepřete a vařte ještě tak 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,28g
  • Sacharidy:

    244,12g
    • Cukry:

      21,19g
  • Tuky:

    121,13g
  • Vláknina:

    79,10g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Nejlepší boršč z pořadu Když vaří táta

(10 hlasů)
2h a 45min
558 kJ

Pikantní bramborová polévka

(12 hlasů)
50min
273 kJ

Polévka z paprik a rajčat

(13 hlasů)
40min
190 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s kroupami z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat