Prostreno.cz

Pomazánka z lilků

Zeleninová pomazánka chutná s čerstvým chlebem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lilek propíchejte vidličkou a vložte do zapékací misky a v troubě vyhřáté na 180 °C a pečte tak dlouho, až lilek změkne a zkrabatí.
  2. Lilek vyndejte z trouby, opatrně stáhněte slupku a nechte zchladnout.
  3. Vlažný lilek rozmixujte tyčovým mixérem, okořeňte, přidejte balsamikový ocet a pomalu přilévejte olivový olej, až vnikne lesklá pomazánka. Dejte vychladit.
  4. Mažte na chléb a ozdobte nakrájenou natí jarní cibulky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,40g
  • Sacharidy:

    78,50g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    103,60g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 81 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Kedlubnová pomazánka s křenem

(9 hlasů)
40min
503 kJ

Hermelínová pomazánka

(10 hlasů)
35min
897 kJ

Sardinková pomazánka

(7 hlasů)
30min
651 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomazánka z lilků

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat