Prostreno.cz

Marinovaný květák

Marinovaný květák jako příloha k masu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 479 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a dejte je do větší sklenice.
  2. Ke květáku přidejte na kolečka nakrájenou okurku.
  3. Povařte 5 minut vodu ocet, cukr, sůl, kuličky pepře, hřebíček, hořčičné semínko a bobkový list.
  4. Teplým nálevem (ne vařícím!) zalijte květák.
  5. Až nálev vychladne, přidejte nakrájený česnek a nakrájenou chilli papričku bez semínek.
  6. Nechte alespoň 1 den v chladu marinovat.
  7. Podávejte jako přílohu k masu, nebo salát.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,63g
  • Sacharidy:

    355,45g
    • Cukry:

      119,20g
  • Tuky:

    71,86g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Cizrna s rozmarýnem

(7 hlasů)
1h a 15min
1260 kJ

Fenykl s rajčaty

(5 hlasů)
40min
269 kJ

Restovaná bílá ředkev

(14 hlasů)
35min
777 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinovaný květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat