Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Guláš z divočáka s houbami

sun
9hlasů
Hodnotit

2h a 0min

15min příprava

1h a 45min vaření

511 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky7g sacharidy19g bílkoviny

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, vyzkoušejte výborný guláš.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg plece z divočáka
  • 250 g cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla
  • 2 krajíce tvrdého chleba
  • 2 lžičky soli
  • 300 g hub

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli oloupejte rozkrojte na čtvrtky, pak na plátky. V kastrolu rozehřejte sádlo, orestujte na něm cibuli, přidejte maso a vše orestujte.
  • Přisypte sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené, přiveďte k varu a pomalu pod pokličkou duste, až je maso téměř měkké.
  • Pak přidejte očištěné houby, větší nakrájejte, menší nechte vcelku, je-li třeba, podlijte.
  • Z tvrdého chleba odstraňte kůrky, chleba nastrouhejte do guláše a společně dále duste, až se drobečky chleba rozpustí, v této chvíli guláš osolte.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Srnčí na červeném víně

Srnčí na červeném víně

8 hlasů
1h a 10min 439 kJ 290 Kč
Srnčí s houbami

Srnčí s houbami

10 hlasů
50min 576 kJ 311 Kč
Jelení guláš s houbami

Jelení guláš s houbami

18 hlasů
1h a 20min 432 kJ 199 Kč
Kančí na slanině

Kančí na slanině

11 hlasů
2h a 30min 591 kJ 239 Kč
Pečené srnčí maso s jablky

Pečené srnčí maso s jablky

7 hlasů
1h a 25min 476 kJ 590 Kč
Jelení svíčková

Jelení svíčková

15 hlasů
60min 490 kJ 258 Kč

Články nejen o vaření