Prostreno.cz

Guláš z divočáka s houbami

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, vyzkoušejte výborný guláš.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 564 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg plece z divočáka
  • 250 g cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla
  • 2 krajíce tvrdého chleba
  • 2 lžičky soli
  • 300 g hub

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli oloupejte rozkrojte na čtvrtky, pak na plátky. V kastrolu rozehřejte sádlo, orestujte na něm cibuli, přidejte maso a vše orestujte.
  2. Přisypte sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené, přiveďte k varu a pomalu pod pokličkou duste, až je maso téměř měkké.
  3. Pak přidejte očištěné houby, větší nakrájejte, menší nechte vcelku, je-li třeba, podlijte.
  4. Z tvrdého chleba odstraňte kůrky, chleba nastrouhejte do guláše a společně dále duste, až se drobečky chleba rozpustí, v této chvíli guláš osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z divočáka s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat