Prostreno.cz

Guláš z divočáka s houbami

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, vyzkoušejte výborný guláš.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg plece z divočáka
  • 250 g cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla
  • 2 krajíce tvrdého chleba
  • 2 lžičky soli
  • 300 g hub

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli oloupejte rozkrojte na čtvrtky, pak na plátky. V kastrolu rozehřejte sádlo, orestujte na něm cibuli, přidejte maso a vše orestujte.
  2. Přisypte sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené, přiveďte k varu a pomalu pod pokličkou duste, až je maso téměř měkké.
  3. Pak přidejte očištěné houby, větší nakrájejte, menší nechte vcelku, je-li třeba, podlijte.
  4. Z tvrdého chleba odstraňte kůrky, chleba nastrouhejte do guláše a společně dále duste, až se drobečky chleba rozpustí, v této chvíli guláš osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,24g
  • Sacharidy:

    292,89g
    • Cukry:

      5,82g
  • Tuky:

    125,30g
  • Vláknina:

    6,32g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Guláš z divočáka s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat