Prostreno.cz

Halušky z kynutého těsta

Halušky tentokrát na sladko.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 1417 kJ / 338 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy34g
tuky16g

Ingredience na

  • 100-150 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • 150-200 g rozehřatého másla
  • Na ozdobu
  • 100 g nasekaných ořechů
  • 50 g moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Z 80 ml teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy přesypte hrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, přilijte kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujte pružné těsto.
  3. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej nechte půl hodiny vykynout.
  4. Po vykynutí oddělujte z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vařte. Po uvaření nechte halušky okapat, rozdělte je na talíře, zasypte nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijte spoustou rozehřátého másla.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Halušky z kynutého těsta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat