Mořský vlk na salátu
Dietní ryba s luštěninovým salátem.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
742 kJ / 177 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy18g
tuky6g
Ingredience na
- 600 g
filetů
- mořského vlka s kůží, nebo cejna
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
hrubě mletého pepře
- 2 lžíce
hladké mouky
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- 2 lžíce
oleje
- 2 lžíce
másla
- Na ozdobu
- 1 ks
citrónu
- Na salát
- 1 plechovka
cizrny ve slaném nálevu
- á 400 g
- 1 plechovka
sterilovaného hrášku
- á 190 ml
- 4 snítky
čerstvého koriandru
- 1/2 svazku
zelené petrželky
- 1 lžíce
čerstvě nastrouhané citrónové kůry
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 špetka
soli
- 1 lžíce
citrónové šťávy
Postup přípravy
- Scezenou cizrnu, scezený hrášek, nasekaný koriandr, nasekanou zelenou petrželku a citrónovou kůru dejte do mísy.
- Přidejte olej, citrónovou šťávu, podle chuti osolte a promíchejte.
- Filety osolte a obalte v mouce smíchané s kukuřičným škrobem.
- Na pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte připravené filety, které během pečení posypte pepřem.
- Podávejte na připraveném salátu s tenkými plátky citrónu.