Prostreno.cz

Mořský vlk na salátu

Dietní ryba s luštěninovým salátem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 742 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g filetů - mořského vlka s kůží, nebo cejna
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 1 ks citrónu
  • Na salát
  • 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu - á 400 g
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku - á 190 ml
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Scezenou cizrnu, scezený hrášek, nasekaný koriandr, nasekanou zelenou petrželku a citrónovou kůru dejte do mísy.
  2. Přidejte olej, citrónovou šťávu, podle chuti osolte a promíchejte.
  3. Filety osolte a obalte v mouce smíchané s kukuřičným škrobem.
  4. Na pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte připravené filety, které během pečení posypte pepřem.
  5. Podávejte na připraveném salátu s tenkými plátky citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk na salátu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat