Pečený halibut s hráškovým pyré
Jemné rybí maso připravené na másle.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
578 kJ / 138 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky7g
Ingredience na
- 4 porce
halibuta, nebo filetů lososa
- á 180 g
- 3 ks
cibule šalotky
- 120 ml
suchého bílého vína
- 300 ml
mraženého hrášku
- 6 lístků
čerstvé máty
- nasekané
- 130 ml
smetany 33%
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
čerstvě mletého pepře
- 4 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 4 lžíce
limetkové šťávy
Postup přípravy
- Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 1 lžíci másla, posypte špetkou soli a zalijte vínem. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a přidejte hrášek. Vařte na mírném ohni tak 5 minut.
- Přidejte 2 lžíce nasekané máty a smetanu. Vařte ještě 5 minut. Mírně vychladlý hrášek rozmixujte.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ryby osolte a opepřete. Na 3 lžících másla s olejem porce ryby opečte z obou stran, pak ryby přeložte i s máslem do zapékací misky, pokapejte je limetkovou šťávou a pečte v troubě přibližně 10-15 minut. Ryby podávejte přelité hráškovým pyré.