Prostreno.cz

Pečený halibut s hráškovým pyré

Jemné rybí maso připravené na másle.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce halibuta, nebo filetů lososa - á 180 g
  • 3 ks cibule šalotky
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 300 ml mraženého hrášku
  • 6 lístků čerstvé máty - nasekané
  • 130 ml smetany 33%
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce limetkové šťávy

Postup přípravy

  1. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 1 lžíci másla, posypte špetkou soli a zalijte vínem. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a přidejte hrášek. Vařte na mírném ohni tak 5 minut.
  2. Přidejte 2 lžíce nasekané máty a smetanu. Vařte ještě 5 minut. Mírně vychladlý hrášek rozmixujte.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Ryby osolte a opepřete. Na 3 lžících másla s olejem porce ryby opečte z obou stran, pak ryby přeložte i s máslem do zapékací misky, pokapejte je limetkovou šťávou a pečte v troubě přibližně 10-15 minut. Ryby podávejte přelité hráškovým pyré.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pečený halibut s hráškovým pyré

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat